Skip to content Skip to footer
nikoleta-profil

ΜΕ ΤΗΝ ΝικολΕτα ΚαψωριτΑκη

diatrofi-family-kapsoritaki-logo
ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ & ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

διατροφικΕς συμβουλΕς

Τα παιδιά κατανοούν τον σωστό τρόπο διατροφής και την διατροφική αξία των τροφών μέσα από παραδείγματα που μπορούν να καταλάβουν.

Στόχος της είναι η υιοθέτηση ενός μοντέλου Κρητικής διατροφής, τιμώντας τα πολύτιμα προϊόντα της Κρητικής γης και την παράδοση της.

ΝΙΚΟΛΕΡΑ ΚΑΨΩΡΙΤΑΚΗ

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ – ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ / ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΣ

Η Νικολέτα Καψωριτάκη είναι Διαιτολόγος-Διατροφολόγος απόφοιτος του ΑΤΕΙ Θες/νικης. Εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης ως ελεύθερος επαγγελματίας στο δικό της ιδιωτικό χώρο με τίτλο “Κέντρο Κρητικής Διατροφής”, όπου μέσα από τη δουλειά της υποστηρίζει τη Κρητική Διατροφή που θεωρείται το “κλειδί” για μια καλή υγεία και μακροζωία.

Κατά τη διάρκεια της φοιτητικής της πορείας συμμετείχε επιτυχώς σε διάφορες ερευνητικές εργασίες με τίτλο: “Διαταραχές της εμμηνορρυσίας και διατροφή”, “Γρίπη των πουλερικών και μέθοδοι πρόληψης” κ.α. Διεκπεραίωσε με επιτυχία τη διπλωματική της εργασία με θέμα: “Διατροφικές ελλείψεις θρεπτικών συστατικών στα παιδιά σχολικής ηλικίας”. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της διετέλεσε τη πρακτική της άσκηση ως Διαιτολόγος-Διατροφολόγος στο Νοσοκομείο Αγ. Παύλος στη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδεύτηκε στο σχεδιασμό διαιτολογίου και στη διατροφική υποστήριξη ασθενών όλων των παθολογικών καταστάσεων (σακχαρώδης διαβήτης, καρδιαγγειακά νοσήματα, γαστρεντερολογικά προβλήματα, νεφροπαθείς, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.α.)

Κατά καιρούς έχει αρθρογραφήσει σε διάφορες τοπικές εφημερίδες (τοπική εφημερίδα Ιεράπετρας: Ελαιάνθια), στο Πανελλαδικό περιοδικό “ΕΓΩ” και σε ηλεκτρονικά περιοδικά στο διαδίκτυο (www.olagiatogamo.gr, www.olagiativaptisi.gr, www.cretanfoodnews.gr, www.babyspace.com ) Έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις σε διάφορες εκδηλώσεις αλλά και σε σχολεία, με σκοπό την ενημέρωση τους σε θέματα που αφορούν κυρίως τη διατροφή των παιδιών και εξακολουθεί να συμμετέχει ενεργά σε αυτό. To Μάρτιο του 2012 συμμετείχε ενεργά στο τμήμα Ανθρωπομετρήσεων/Λιπομετρήσεων στην 1η Παγκρήτια Ημερίδα Διατροφής με θέμα “Παιδική Διατροφή” που διοργάνωσαν οι Διαιτολόγοι-Διατροφολόγοι Κρήτης.

Το Σεπτέμβριο του 2012 παρουσίασε με μεγάλη επιτυχία στη 3ή Παγκρήτια Διεπιστημονική συνάντηση Ν. Αlzheimer και συναφών διαταραχών στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα “Διατροφικές συνήθειες ως μέσον προφύλαξης από την άνοια”. Ασχολείται ιδιαίτερα με τον εθελοντισμό και από το 2010 μέχρι και σήμερα είναι εθελόντρια-μέλος του συλλόγου Αλτσχάιμερ και Αλληλεγγύης Ηρακλείου Κρήτης βοηθώντας τους ηλικιωμένους, ενημερώνοντάς τους για διατροφικά θέματα που τους αφορούν και δημιουργώντας διατροφικά παιχνίδια για εξάσκηση μνήμης στους ασθενείς. Επιπλέον έχει κάνει πολλές παρουσιάσεις κατά καιρούς σε τοπικά τηλεοπτικά κανάλια (κρήτη tv, tv creta) μιλώντας για διάφορα διατροφικά θέματα.

Το 2012 ξεκίνησε μια νέα συνεργασία με το ραδιοφωνικό σταθμό radiofamily 89,5 (παιδικό ραδιόφωνο) όπου 2 φορές την εβδομάδα παρουσιάζει δική της εκπομπή με θέμα “Διατροφικές συμβουλές με τη Νικολέτα Καψωριτάκη”.Η εκπομπή απευθύνεται κυρίως στα μικρά παιδιά αλλά και σε γονείς , περιγράφει και αναλύει θέματα διατροφής με παιδικό τρόπο ειδικά για τους μικρούς ακροατές. Έχει κάνει αρκετές συνεργασίες με εστιατόρια παρέχοντας ειδικά προγράμματα διατροφής. Αυτή τη περίοδο συνεργάζεται με το εστιατόριο Kλασικό Daily food προσφέροντας μηνιαία διατροφικά προγράμματα .

Στο Κέντρο Κρητικής Διατροφής μαθαίνει το άτομο να τρέφεται σωστά, χωρίς να νιώθει το αίσθημα της πείνας, δίνοντας έμφαση σε τρόφιμα πλούσια σε βιταμίνες όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, όσπρια και γαλακτοκομικά.

Η Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Νικολέτα Καψωριτάκη, αποσκοπεί μέσα από τη δουλειά της, έχοντας μεγάλη αφοσίωση και μεράκι, να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους που χρειάζονται διατροφική παρέμβαση και σωστή καθοδήγηση για την τροποποίηση των διατροφικών τους συνηθειών με σκοπό την απόκτηση ενός υγιούς οργανισμού και ενός φυσιολογικού βάρους σώματος.

Ενημερωτικά, τον ελεύθερό της χρόνο ασχολείται με τη μουσική. Δείγμα της δουλειάς της υπάρχει στο site www. Kiki- kayava.gr όπου μπορείτε να αναζητήσετε δυο τραγούδια δικά της με τους τίτλους “Καπετάν Μιχάλης” και “Παραμύθι της Βασιλοπούλας” σε στίχους Νίκου Καζαντζάκη.

Ας μην ξεχνάμε ότι και η μουσική είναι η τροφή της ψυχής.

vege

ΗΜΕΡΑ & ΩΡΑ

Κάθε Τρίτη & Πέμπτη, 13:00 με 14:00 το μεσημέρι στο παιδικό οικογενειακό ραδιόφωνο Family 89.5 fm.

ΕΙΔΟΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ

Απευθύνεται κυρίως στα παιδιά αλλά και στους γονείς τους, παρέχοντας διατροφικές συμβουλές και συζητώντας μαζί τους διάφορα διατροφικά θέματα με παιδικό στυλ

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ...

Αγαπητά παιδιά ! Όχι συνέχεια σοκολάτες και γλυκά! Τρώμε τα πάντα αλλά με μέτρο, για να έχουμε ένα υγιές σώμα!
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

η μουσικΗ εΙναι η τροφΗ της ψυχΗς.

Photo Stories