Κιμά από άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2 φρυγανιές
Κρεμμυδάκι
Σκόρδο, μαϊντανό, δυόσμο
3κ.σ.αλεύρι
Πιπέρι
Για τη σάλτσα
2 ντομάτες
Λίγο κρασί
1 ξύλο κανέλλας
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, το σκόρδο και μουσκεύουμε τις φρυγανιές σε ένα φλιτζάνι. Ανακατεύουμε το κιμά και τα ψιλοκομμένα υλικά μας, τις φρυγανιές, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε, αλευρώνουμε με 3κ.σ.αλεύρι, και στη λαδόκολλα στο φούρνο αραδιάζουμε τα κεφτεδάκια και τα ψήνουμε. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, λίγο κρασί, και κανέλλα και το αφήνουμε να βράσει να γίνει σάλτσα. Μόλις σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας στο πιάτο τα περιχύνουμε με την υγιεινή και νοστιμότατη σάλτσα μας.
Νικολέτα Καψωριτάκη Διαιτολόγος-Διατροφολόγος
Creta Nutricion Center
Κέντρο Κρητικής Διατροφής
Ηροδότου 212, Ν.Αλικαρνασσός τηλ 2810 220392