Η Πρωτοβάθμια εκπαίδευση στηρίζει τη δράση «Αγαπάμε δεν Πετάμε»

Κοινοποιήστε το άρθρο

Τα σχολεία του Ηρακλείου, γίνονται μια μεγάλη αγκαλιά και στηρίζουν τη δράση «Αγαπάμε δεν Πετάμε – kids».

Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κύριος Μανώλης Μπελαδάκης είχε τη ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για τη δράση από την υπεύθυνη επικοινωνίας Ανδριανή Αγγελιδάκη σε συνάντηση που πραγματοποιήσαν στα γραφεία της Διεύθυνσης.

Ο κ. Μπελαδάκης από την πρώτη στιγμή στήριξε τις ενέργειες της δράσης «Αγαπάμε Δεν Πετάμε» και με τη θεσμική του ιδιότητα έγινε ο συνδετικός κρίκος ώστε να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για τη δωρεά και την ανταλλαγή ρούχων και παιχνιδιών που γίνεται στα πλαίσια της δράσης.

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του νομού Ηρακλείου, θα ενημερωθούν αναλυτικά από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για τη δράση «Αγαπάμε Δεν Πετάμε» και για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να συμμετέχουν ώστε να γίνουν όλοι κρίκοι αυτής της μεγάλης αλυσίδας αλληλεγγύης που στηρίζει τη βιωσιμότητα και την οικονομία στην πράξη. 

Λίγα λόγια για τη δράση

Η δράση «Αγαπάμε δεν πετάμε , KIDS» κάνει πράξη τη βιωσιμότητα και την αλληλεγγύη. Δημιουργήσαμε ένα χώρο όπου οι γονείς θα  μπορούν να φέρουν παιδικά ρουχαλάκια, παπούτσια και παιχνίδια που τα παιδιά τους  δεν χρειάζονται πια και να τα ανταλλάσσουν με άλλα που τους είναι χρήσιμα. Απαραίτητα προϋπόθεση οι δωρεές που φτάνουν σε εμάς (ρούχα – παπούτσια παιχνίδια) να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση ώστε να μπορούν να  χρησιμοποιηθούν από

άλλα παιδιά και να αποκτήσουν ένα δεύτερο κύκλο ζωής!

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ

Για κάθε τεμάχιο που δωρίζετε αντιστοιχεί άλλο ένα που μπορείτε να πάρετε εντελώς  δωρεάν. Για παράδειγμα αν μας φέρετε 10 ρούχα μπορείτε να πάρετε 10 άλλα τεμάχια,  είτε ρούχα, είτε παπούτσια ή παιχνίδια.

Μόλις παραδώσετε τη δωρεά σας,  γίνεται ο απαραίτητος ποιοτικός έλεγχος και σας  ενημερώνουμε πόσα τεμάχια μπορούμε να κρατήσουμε.

Αµέσως περνάμε στο λογαριασμό σας στο app που έχουμε φτιάξει γι΄αυτό το σκοπό και μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν στο κινητό σας, τους πόντους σας. Κάθε  τεμάχιο και πόντος. Μπορείτε να εξαργυρώσετε απευθείας τους πόντους, επιλέγοντας  τα τεμάχια που επιθυμείτε ή να το κάνετε κάποια άλλη στιγμή στο μέλλον. Μπορείτε  ακόμη να μεταβιβάσετε τους πόντους σε όποιον τους έχει ανάγκη.

ΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩ;

Μπορείτε να δωρίσετε ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για ηλικίες 0 – 14 ετών.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΩΡΙΣΩ – ΑΝΤΑΛΛΑΞΩ;

Αν δεν έχετε ρούχα, παπούτσια ή παιχνίδια να δωρίσετε αλλά επιθυμείτε να πάρετε  κάποια από τις δωρεές που έχουν γίνει, τότε μπορείτε να το κάνετε καταβάλλοντας ένα  πολύ μικρό χρηματικό ποσό (0.90 ευρώ/ τεμάχιο), ως ελάχιστη συμμετοχή για την  υποστήριξη της λειτουργίας του χώρου μας.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ;

Ο χώρος μας βρίσκεται στην Λεωφόρο Καζαντζίδη &Καπαζουρνά , τηλ. 210 710 7788,  email:info@myhappyclub.gr

Ωράριο λειτουργίας: ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00 – 17:00

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ;

Γιατί κάνουμε πράξη τη βιωσιμότητα, ΔΕΝ ΠΕΤΑΜΕ χρήσιμα αντικείμενα που έχουν  ακόμη χρόνο ζωής και σεβόμαστε τους πόρους του πλανήτη!

Γιατί γλιτώνεις από μεγάλα κόστη για την αγορά προϊόντων για το παιδί σου που τα  χρησιμοποιεί για πολύ λίγο !

Γιατί δημιουργούμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης και όμορφης συνύπαρξης! ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ 

Οι κανόνες μας

– Παραλαμβάνουμε τις δωρεές απευθείας στο χώρο μας από τους δωρητές  αυτοπροσώπως. ΔΕΝ παραλαμβάνουμε δέματα, καθώς γίνεται επιτόπου ο ποιοτικός  έλεγχος και επιστρέφονται στον δωρητή όσα αντικείμενα δεν είναι κατάλληλα . 

– Δεκτά γίνονται ρούχα – παπούτσια – παιχνίδια για ηλικίες 0 -14 ετών  – Τα προϊόντα πρέπει να είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση 

– To μέλος φέρνει τα προϊόντα σε δική του τσάντα – συσκευασία την οποία  χρησιμοποιεί και για όσα προϊόντα πάρει. 

– Όσα προϊόντα φέρεις τόσα μπορεί να πάρεις, ανεξαρτήτως είδους.  Πχ μπορείς να φέρεις παπούτσια και να πάρεις παιχνίδια κτλπ

– Αφού παραδώσεις τα προϊόντα που κάνεις δωρεά, γίνεται ποιοτικός έλεγχος.  – Κρατάμε όσα είναι καθαρά και σε άριστη κατάσταση. 

– Για όσα προϊόντα κρατήσουμε παίρνεις ένα voucher όπου αναγράφεται ο αριθμός  των προϊόντων που δώρισες, άρα και των προϊόντων που μπορείς να πάρεις ως  ανταλλαγή. 

– Το voucher μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα ή μελλοντικά ή να μεταβιβαστεί σε  κάποιο άλλο κάτοχο. 

– Αν δεν έχεις να δωρίσεις, μπορείς να πάρεις προϊόντα επί πληρωμή. Το κόστος  ανέρχεται στα 0,90 ευρώ ανα τεμάχιο. Ελάχιστη συμμετοχή για την υποστήριξη της  λειτουργίας του χώρου μας.