Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Ακολουθεί μια λίστα με 25 βαθιά πνευματικά μαθήματα που θα σας βοηθήσουν στο ταξίδι σας στην πνευματική ανάπτυξη και φώτιση:

1.  Ποτέ μην αφήνετε κανέναν να σας πει τι να κάνετε. Σκεφτείτε τον εαυτό σας  και αναλάβετε την ευθύνη για τις πράξεις σας

2.  Είμαστε όλοι συνδεδεμένοι. Εάν  βοηθήσετε ένα άλλο ον , βοηθάτε τον εαυτό σας. Εάν πληγώσετε ένα άλλο ον, είστε υποχρεωμένοι να πληγωθείτε.

3.  Μην φοβάστε τις οδυνηρές εμπειρίες. Ο πόνος δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός, αλλά μπορούμε να  αντιμετωπίσουμε τον πόνο  με καλούς και κακούς τρόπους.

4.  Όταν απορρίπτετε όλες τις επιθυμίες και τις προσδοκίες για το πώς πρέπει να είναι οι άνθρωποι, δεν θα αισθανθείτε ποτέ  ξανά εξαπατημένοι ή  συναισθηματικά πληγωμένοι .

5.  Όλος ο φόβος τελικά καταλήγει στον  φόβο του θανάτου . Εάν δεν εξοικειωθείτε με την ιδέα του θανάτου, δεν θα μπορείτε να ζήσετε πλήρως και χωρίς φροντίδα.

6.  Δεν μπορείτε να μάθετε περισσότερα για ένα άλλο άτομο από ό, τι μπορείτε να γνωρίζετε για τον εαυτό σας. Και όσο περισσότερο καταλαβαίνετε τον εαυτό σας, τόσο καλύτερα θα καταλαβαίνετε τους άλλους.

7. Η  αληθινή αγάπη δεν μπορεί ποτέ να βλάψει, γιατί δίνει χωρίς να ζητήσει τίποτα σε αντάλλαγμα. Έτσι, ακόμα κι αν η αγάπη είναι αόρατη ή απορριφθεί από εκείνους στους οποίους κατευθύνεται, συνεχίζει να είναι αυτό που είναι.

8. Η  ευχαρίστηση και ο πόνος είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Δεν μπορείτε ποτέ να έχετε ένα χωρίς το άλλο.

9. Με τη θεραπεία του συμπτώματος, δεν θα θεραπεύσετε την ασθένεια. Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να απαλλαγείτε από τη βασική αιτία.

10.  Δεν υπάρχει Θεός υψηλότερος από την Αλήθεια.

11.  Μην εστιάζετε την προσοχή σας σε αυτά που λένε ή κάνουν οι άνθρωποι. Αντίθετα, προσπαθήστε να μάθετε τα κίνητρά τους πίσω από τις πράξεις τους.

12.  Μιλήστε για την αλήθεια , ανεξάρτητα από τις συνέπειες. Το να είσαι ειλικρινής είναι ο μόνος τρόπος να είσαι ειρηνικός με τον εαυτό σου και τους άλλους.

13. Οι  κτήσεις μπορούν να σας κατέχουν . Αφήστε τα συνημμένα σας στα υπάρχοντά σας.

14.  Όλοι ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο μόνοι και αφήνουμε αυτόν τον κόσμο μόνο. Μην φοβάστε να  ζήσετε την μοναξιά , γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να κάνετε φίλους με τον εαυτό σας.

15.  Ποτέ μην υποβάλλετε τον εαυτό σας σε οποιαδήποτε σχέση. Η αληθινή φιλία  και η αγάπη μπορούν να ανθίσουν μόνο κάτω από τον ήλιο του αμοιβαίου σεβασμού.

16.  Μην φοβάστε την αποτυχία . Κάθε φορά που πέφτετε, φροντίστε να σηκωθείτε και να δοκιμάσετε ξανά.

17.  Όταν χάσετε έναν φίλο, μην βιαστείτε να τον αντικαταστήσετε με έναν άλλο. Αντ ‘αυτού, δώστε στον εαυτό σας το χρόνο και το χώρο για να εξετάσετε τον πόνο της καρδιάς σας.

18.  Μην κάνετε λάθος την  επιθυμία  για  αγάπη . Η επιθυμία είναι μια παθιασμένη φωτιά, η αγάπη είναι ένα ήρεμο αεράκι.

19.  Μερικές φορές οι εχθροί σας μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο από τους φίλους σας. Οι εχθροί είναι πάντα πρόθυμοι να επισημάνουν τις αρνητικές πτυχές του εαυτού σας.

20. Η  ικανοποίηση δεν σημαίνει ικανοποίηση. Η ευγνωμοσύνη έρχεται και φεύγει, η  ικανοποίηση  παραμένει πάντα μαζί σας.

21.  Αναζητήστε να αλλάξετε τον εαυτό σας πριν επιδιώξετε να αλλάξετε τον κόσμο. Αν δεν ενσωματώσετε την αλλαγή που θέλετε να δείτε στον κόσμο, ο κόσμος θα παραμένει πάντα ο ίδιος στα μάτια σας.

22.  Μην προσπαθήσετε να ξεφύγετε από δυσάρεστες εμπειρίες με άλλους. Δείτε τους ως μια ευκαιρία να κατανοήσετε καλύτερα τους ανθρώπους, αντί να προβάλλετε τις δικές σας εικόνες πάνω τους.

23. Η  αγάπη χτίζει γέφυρες μεταξύ των καρδιών των ανθρώπων, και μόνο όταν υπάρχει αγάπη μπορεί να πραγματοποιηθεί μια πραγματική επικοινωνία από καρδιά σε καρδιά.

24. Οι πεποιθήσεις σας διαμορφώνουν την αντίληψή σας, όπως τα γυαλιά ηλίου χρωματίζουν αυτό που βλέπετε.

25.  Μην μιμηθείτε άλλους. Δημιουργήστε το δικό σας μονοπάτι  και περπατήστε σε αυτό.

http://www.bonvitastyle.com/spiritual-lessons