Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Το «Μαζί για το παιδί» «αγκάλιασε» περισσότερα από 38.000  παιδιά και τις οικογένειες τους το 2022

Το «Μαζί για το Παιδί», το 2022, αγκάλιασε 38.193 παιδιά και τις οικογένειες τους στην Ελλάδα με την πολύτιμη στήριξη ιδιωτών, εταιρειών και των εθελοντών του. Μέσω των δράσεων και των προγραμμάτων του διασφαλίζει το δικαίωμα σε παιδιά  και νέους στη χώρα μας να έχουν μια καλύτερη ζωή και ισότιμες ευκαιρίες εξέλιξης για το μέλλον τους.

Εδώ και 27 χρόνια, το «Μαζί για το Παιδί», προασπίζει τις έννοιες της προσφοράς και της αλληλεγγύης ώστε να μετουσιώνονται σε κατάλληλη μορφή υποστήριξης, καλύπτοντας με τρόπο ουσιαστικό τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών που αγκαλιάζει.

Μέσω της κοινωνικής του υπηρεσίας, το «Μαζί για το Παιδί», προσπάθησε να καλύψει τα ολοένα και αυξανόμενα αιτήματα οικογενειών που είναι αντιμέτωπες με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Παράλληλα, προσέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, η επιστημονική ομάδα του «Μαζί για το Παιδί» προσέφερε δωρεάν συμβουλευτικές υπηρεσίες απαντώντας σε κλήσεις και υλοποιώντας δωρεάν ψυχοεκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη τη χώρα.

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, το «Μαζί για το Παιδί» βρέθηκε δίπλα στα παιδιά και στους νέους της  ακριτικής Θράκης με σκοπό να τους προσφέρει ίσες ευκαιρίες στην υγεία και την παιδεία.

Τέλος,  δόθηκε στα σωματεία-μέλη της Ένωσης οικονομική στήριξη για την υλοποίηση προγραμμάτων με στόχο την  βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών που υποστηρίζουν, ενώ υπήρξε συνεισφορά σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε δομές προστασίας παιδιών σε όλη τη χώρα.

Για την υγεία & ευημερία

Η επιστημονική ομάδα της Γραμμής  115 25  και του Συμβουλευτικού Κέντρου του «Μαζί για το Παιδί» και το 2022 ήταν δίπλα σε γονείς, εφήβους, παιδιά και εκπαιδευτικούς που χρειάστηκαν συμβουλευτική στήριξη. Επίσης πραγματοποιήθηκαν δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεμινάρια και ομάδες γονέων σε όλη την Ελλάδα ενώ δόθηκε επιπλέον έμφαση στον πληθυσμό των ακριτικών και νησιωτικών περιοχών.  

 • Προσφέρθηκαν 55.460 λεπτά δωρεάν συµβουλευτικής σε περισσότερους από 3.785 ωφελούµενους
 • Υλοποιήθηκαν 49 δωρεάν ψυχο-εκπαιδευτικά σεµινάρια συνολικής διάρκειας 240 ωρών σε 982 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα
 • Πραγματοποιήθηκαν 6 δωρεάν διαδικτυακές ομάδες γονέων συνολικής διάρκειας 54 ωρών σε 55 ωφελούμενους από όλη την Ελλάδα

Παράλληλα, το «Μαζί για το Παιδί» στήριξε ακριτικές μονάδες υγείας με σκοπό να παρέχουν εξελιγμένες ιατρικές υπηρεσίες  με τη δωρεά 4 ιατρικών μηχανήματων.

Για την  καταπολέμηση της φτώχειας

Το «Μαζί για το Παιδί» εξασφάλισε είδη πρώτης ανάγκης σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα ενώ στήριξε έμπρακτα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες με ανήλικα παιδιά. Συγκεκριμένα:

 • Μοιράστηκαν 105 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης σε 186 φορείς παιδικής προστασίας πανελλαδικά
 • Εξασφάλισε δωρεάν σίτιση για 6 µήνες σε 437 ωφελούµενους εκ των οποίων 267 ήταν παιδιά
 • Προσφέρθηκαν 216.720 γεύματα σε 968 παιδιά ιδρυμάτων
 • Διανεμήθηκαν  17.605 παπούτσια σε 119 φορείς ανά την Ελλάδα

Για  την εκπαίδευση

Το «Μαζί για το Παιδί» αγκάλιασε τα παιδιά και τους νέους στην ακριτική Θράκη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας με παρεμβάσεις που εστιάζουν στην ισότιμη πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση. 

Συγκεκριμένα: 

 • Στηρίχθηκαν  5.884 μαθητές σε 47 σχολεία
 • Προσφέρθηκαν  5.137 τεμάχια υλικοτεχνικού εξοπλισμού και εκπαιδευτικού υλικού
 • Ανακατασκευάστηκαν  3 σχολικά γήπεδα
 • Δημιουργήθηκε μια παιδική χαρά
 • Αναβαθμίστηκαν 4 εργαστήρια πληροφορικής-ρομποτικής, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών και 2 σχολικές βιβλιοθήκες
 • Δημιουργήθηκαν  6 αίθουσες διαδραστικής μάθησης, 1 εργαστήριο φυσικών επιστημών και 1 εργαστήριο πληροφορικής-ρομποτικής
 • Διαμορφώθηκε 1 αίθουσα σχολικού πλανητάριου

Για την οικονομική ενίσχυση

Η στήριξη των ιδρυμάτων τόσο αυτών που απαρτίζουν την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» αλλά και των  παιδικών φορέων της χώρας είναι ένας σημαντικός άξονας των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί». Συγκεκριμένα:

 • Μοιράστηκαν πάνω από €500.000 για τη στήριξη προγραμμάτων των μελών της Ένωσης
 • Έγινε διανομή προϊόντων, αξίας €1.017.589, σε φορείς παιδικής προστασίας σε όλη την Ελλάδα

Περισσότερα για το κοινωνικό αποτύπωμα των δράσεων του «Μαζί για το Παιδί» το 2022, μπορείτε να δείτε στο βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=vw1LebB7_Hc

Προτεινόμενα HASHTAG:

#mazigiatopaidi #iseseukairiesgiatapaidia #supportmazi #togetherforchildren

Λίγα λόγια για το Μαζί για το Παιδί:

Το «Μαζί για το Παιδί» εδώ και 27 χρόνια εργάζεται για να διασφαλίσει το δικαίωμα σε παιδιά και σε νέους στη χώρα μας να έχουν μια καλύτερη ζωή και ισότιμες ευκαιρίες εξέλιξης για το μέλλον τους.

Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Έχει αποσπάσει δύο φορές το βραβείο  Bravo Sustainability Award,  το 2019 για το πρόγραμμα «Ίσες Ευκαιρίες για τα παιδιά: Δράσεις για την Υγεία και την Παιδεία σε ακριτικές περιοχές της Ελλάδας» και το  2022 για το πρόγραμμα  «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι».

Το 2022 επίσης βραβεύθηκε στο θεσμό  Hellenic Responsible Business για την υπηρεσία της συμβουλευτικής-ψυχολογικής Γραμμής 115 25 μέσω της οποίας ψυχολόγοι & κοινωνικοί λειτουργοί απαντούν σε ερωτήματα παιδιών, εφήβων, γονέων & εκπαιδευτικών. 

Περισσότερα www.mazigiatopaidi.gr

Αγ. Θωμά 14, Αθήνα 115 27 | Τηλ.: 210 7482690 | E-mail: info@mazigiatopaidi.gr|www.mazigiatopaidi.gr| Facebook • Twitter• Instagram: @mazigiatopaidi