Τα παιδικά τραγούδια παίζουν σπουδαίο ρόλο στη ζωή των παιδιών, όσοι είναι γονείς ή ασχολούνται με παιδια το γνωρίζουν καλά αυτό. Από τα πρώτα νανουρίσματα μέχρι τα χορευτικά τραγούδια των πάρτι η μουσική υπόκρουση της παιδικής ηλικίας είναι πολύ σημαντική. Έτσι, οι γονείς αναζητούν τραγούδια στο YouTube ή επιλέγουν το παιδικό ραδιόφωνο Family FM 89,5 για να ηρεμήσουν ή να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά τους είτε απο τη συχνότητα των 89,5 στα fm στο Νομό Ηρακλείου είτε απο την Ιστοσελίδα www.radiofamily.gr .

Στη σημερινή εποχή, υπάρχει πληθώρα παιδικών τραγουδιών, συνεχώς δημιουργούνται και νέα, πολλά εκ των οποίων είναι αξιόλογα και ποιοτικά, όμως ξεχωριστή θέση στην καρδιά μικρών και μεγάλων έχουν τα παλιά, κλασικά παιδικά τραγούδια. Το κουνελάκι, η ωραία πεταλούδα, η κουκουβάγια και πολλά άλλα είναι μια προίκα που μεταδίδει η κάθε γενιά στην επόμενη. Κάθε γονιός έχει συνδυάσει αυτά τα τραγούδια με τις δικές του γλυκές παιδικές αναμνήσεις, έτσι σχεδόν ενστικτωδώς τα κουβαλάει και τα τραγουδάει στα παιδιά του μεταδίδοντας και σε εκείνα τη ζεστασιά και την οικειότητα που κρύβουν μέσα τους. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο που αυτά τα τραγούδια είναι τόσο διαχρονικά κι αγαπημένα. 

Πέρα από τα παραπάνω, τα κλασικά παιδικά τραγούδια έχουν θέματα που προσελκύουν πάντα τα παιδιά, έχουν απλό λεξιλόγιο και συχνά συνοδεύονται από κινήσεις που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τις λέξεις και να ανακαλύψουν τα χεράκια και το σώμα τους (και ποιος δεν έχει πλασει κουλουράκια με τα δύο χεράκια;). Επιπλέον, είναι βγαλμένα μέσα από την καθημερινότητα των παιδιών, ποιο παιδί δεν κάνει κούνια τραγουδώντας «κούνια μπελά έπεσε η κοπέλα...». 

Στη μουσική μας παράδοση υπάρχουν επίσης και τα αγαπημένα παιχνιδοτραγουδα, τραγούδια που συνδυάζονται με ένα παιχνίδι. «Περνά περνά η μέλισσα», «Γύρω γύρω όλοι», «Η μικρή Ελένη» και τόσα άλλα τα οποία ακόμα τραγουδιουνται και παίζονται από τα παιδιά μας κι ας διανύουμε την εποχή των ταμπλετ και των βίντεο. Κι είναι η πιο γλυκιά στιγμή της οικογένειας όταν παίζουμε και τραγουδάμε κι εμείς με τα μικρά μας κι έτσι, για λίγα λεπτά, γινόμαστε μαζί τους παιδιά. 

Αναγνωριζοντας λοιπόν τη σπουδαιότητα των παλιών κι αγαπημένων παιδικών τραγουδιών, το Παιδικό ραδιόφωνο Family fm 89.5 αφιερώνει μεγάλο μέρος του προγράμματος στα κλασικά παιδικά τραγούδια τα οποία υπάρχουν πλέον σε τόσες διασκευές που δεν τα βαριόμαστε ποτέ. Ένα είναι το σίγουρο λοιπόν, ότι θα τα έχουμε στην παρέα μας για πολλά χρόνια ακόμα! 

 

 

Μαρία Καριωτάκη

Εκπαιδευτικός -Συγγραφέας

Ραδιοφωνική Παραγωγός του Family FM 89,5 

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.