Ενώ αυτή η ερώτηση μπορεί να γεννάει αστρολογικές εικασίες και να νομίζει κανείς πως αναφερόμαστε στη διαφορά μεταξύ μικρών Ιχθύων με μικρούς Λέοντες, στην πραγματικότητα δεν εννοούμε τίποτα τέτοιο. Το ερώτημα αφορά στις σωματικές διαφορές που μπορεί να προκύπτουν ανάλογα με το μήνα που γεννιέται ένα παιδί, κυρίως λόγω των διαφορών που αντιμετωπίζει η εγκυμονούσα την εποχή που είναι έγκυος. 

Πιο συγκεκριμένα, Βρετανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαφορά ανάμεσα σε παιδιά που γεννιούνται Ιούνιο και σε εκείνα που γεννιούνται Οκτώβριο, καθώς όπως φαίνεται έχει μεγάλη σημασία η έκθεση της εγκύου στον ήλιο και την παραγωγή της βιταμίνης D.

Έτσι, φάνηκε αρκετή διαφορά μεταξύ των βρεφών του Ιουνίου και του Οκτωβρίου, περισσότερο στα κομμάτια που επιδρά η βιταμίνη D, όπως είναι η οστική ανάπτυξη. Τα παιδιά, λοιπόν, που γεννήθηκαν Οκτώβρη και βρίσκονταν στην κοιλιά της μαμάς τους καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, της πιο ηλιόλουστης περιόδου του χρόνου, φάνηκε ότι έχουν πιο γερά και πυκνά κόκαλα και είναι κατά 0,5 εκατοστά πιο ψηλά από εκείνα που η μαμά τους δεν είχε αρκετή έκθεση στον ήλιο και συνεπώς μεγάλη παραγωγή βιταμίνης D. 

Αυτή η έρευνα αποδεικνύει περίτρανα το σημαντικό ρόλο της βιταμίνης D για τη γυναίκα και το μωρό της και μας δίνει την ευκαιρία να υπενθυμίσουμε πως λίγη, μετρημένη και με προστασία έκθεση στις ακτίνες του ήλιου έχει και τα καλά της!

 από την Ιωάννα Μίχαλου

http://www.dearmom.gr/mama/egimosini/embrio-toketos/item/1496-ti-diafora-exoun-ta-paidia-pou-genniountai-kalokairi-apo-ta-upoloipa

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.