Έχουμε ακούσει και διαβάσει πολλά σχετικά με την επίδραση της μουσικής στη ζωή της εγκύου και του εμβρύου και αργότερα στη ζωή της μητέρας και του μωρού της. Πάντοτε όμως μας συναρπάζει να μαθαίνουμε ακόμα περισσότερα για το πώς και πόσο επηρεάζει η μουσική τη σχέση, την υγεία και την καθημερινότητα μας. Μια νέα μελέτη από το Ινσιττούτο Max Planck έδωσαν στο φως στοιχεία που υπογράμμισαν πόσο σημαντική είναι η παρουσία της μουσικής στο σπίτι μιας νέας οικογένειας.

Η μουσική μπορεί να μας σηκώσει από τον καναπέ, μπορεί όμως να μας μελαγχολήσει. Η επίδραση που έχει στη ψυχολογία μας είναι άμεση και καταλυτική. Παράλληλα, δείχνει να επηρεάζει και άλλα στοιχεία του εσωτερικού μας κόσμου, εκτός από τη ψυχή μας. Η πίεση του αίματος, ο καρδιακός παλμός, η αναπνοή ακόμα η θερμοκρασία του σώματος επηρεάζονται πάρα πολύ από τους ήχους ενός τραγουδιού ή μιας μελωδίας και όπως ανακάλυψαν οι επιστήμονες αυτό πολλαπλασιάζεται όταν μια γυναίκα είναι έγκυος. Ισχυρές φυσικές αντιδράσεις που έτσι και αλλιώς λάμβαναν χώρα, τώρα έχουν μεγαλύτερη δύναμη και σύμφωνα με τους επιστήμονες μπορούν να επηρεάσουν πολύ θετικά τη διαδικασία της κύησης και να προετοιμάσουν κατάλληλα τη γυναίκα για τον τοκετό.

Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Max Planck κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα κάνοντας πειράματα σε έγκυες γυναίκες. Ανακάλυψαν πως τα ευχάριστα σε εκείνες ακούσματα έκαναν το σώμα τους να αντιδράσει με πολύ ευνοικό τρόπο: Είχαν καλή πίεση, φυσιολογικούς παλμούς, ακόμα και την ιδανική θερμοκρασία σώματος, γεγονός που τις καθιστά σε άριστη κατάσταση για να κυοφορήσουν και να γεννήσουν ένα υγιές παιδί. Η σύσταση των ερευνητών είναι να υπάρχει έντονη παρουσία της μουσικής στη ζωή μιας εγκυμονούσας για την προετοιμάσει κατάλληλα και μελωδικά για το θαύμα της γέννησης που έρχεται.

από την Ιωάννα Μίχαλου

http://www.dearmom.gr/mama/egimosini/embrio-toketos/item/2234-me-poio-tropo-mborei-na-se-proetoimasei-i-mousiki-gia-ton-toketo

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.