7 κανόνες ασφαλείας στην παραλία

 

Πέρασαν οι εποχές που πηγαίνατε στην παραλία και περνούσατε ξένοιαστα. Πλέον το βασικό σας μέλημα, παράλληλα με τη δική σας ψυχαγωγία, είναι η ασφάλεια του παιδιού. Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να πάνε όλα καλά...

  • Όσο και να γκρινιάζουν, σε καμία περίπτωση μην υποκύψετε να πάτε στην θάλασσα τις μέρες που έχει πολύ αέρα. Εξηγήστε στο παιδί ότι δεν έχει νόημα, με δεδομένο ότι δε θα μπορέσει να κολυμπήσει.
  • Αυτονόητο μεν, σημαντικό να τονιστεί δε ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης όταν πάτε με τα παιδιά στην παραλία. Τα μάτια σας πρέπει να είναι μονίμως στραμμένα πάνω τους και να τα έχετε συνεχώς υπό επίβλεψη για να κυλήσουν όλα ομαλά.
  • Πριν ακόμα ξεκινήσετε για τη θάλασσα, βεβαιωθείτε ότι έχετε μαζί σας τα απαραίτητα που αφορούν την προστασία του παιδιού: καπέλο, δεύτερο μαγιό, αντιηλιακό, υγρά, μπρατσάκια και κρέμα για τα τσιμπήματα.
  • Φροντίστε να μην έχει φάει τουλάχιστον δυο ώρες πριν πάτε για μπάνιο, αφού απαγορεύεται δια ροπάλου να βουτήξει στη θάλασσα όχι μόνο με το στομάχι γεμάτο, αλλά και χωρίς να έχει χωνέψει.
  • Όταν είσαστε στη στεριά, να επιτρέπετε στο παιδί να κολυμπάει μόνο στα ρηχά, ακόμα κι αν σας διαβεβαιώνει ότι θα τα καταφέρει και στα βαθιά. Αυτό μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις με τη δική σας παρουσία και πάντως όχι πολύ πιο μέσα από ότι κολυμπάει συνήθως το παιδί.
  • Αν επισκεφθείτε για πρώτη φορά μια παραλία, πριν ακόμα αφήσετε το παιδί σας να βουτήξει, κάντε μια… γνωμάτευση στα ρηχά για να διαπιστώσετε παρατηρείται ομαλότητα στην πρόσβαση.
  • Τέλος, να ανανεώνετε τακτικά το αντιηλιακό στο σώμα του μικρού σας αν έχει απορροφηθεί με το παιχνίδι δίπλα στο κύμα. Γενικότερα όμως, καλό είναι να το βλέπει όσο γίνεται λιγότερο ο ήλιος!

http://mother.gr/displayarticle.asp?articleId=11381

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.