Δραστηριότητες στην παραλία για πιο συναρπαστικά μπάνια!

 

Αν συνηθίζετε να περνάτε πολλές ώρες στην παραλία και αναρωτιέστε πώς θα απασχολήσετε το μικρό σας σας προτείνουμε 8 απλές δραστηριότητες που θα κάνουν τα μπάνια του πιο συναρπαστικά.

Εφοδιάστε το με μια φωτογραφική μηχανή και αφήστε να απαθανατίσει ο,τιδήποτε του κάνει εντύπωση. Στη συνέχεια εκτυπώστε τις καλύτερες φωτογραφίες για να φτιάξετε το άλμπουμ των διακοπών.

Φτιάξτε μαζί ένα μικρό σκέπαστρο με καλάμια ή ξύλα που θα βρείτε στην παραλία και ένα πανί ή σεντόνι από το σπίτι σας. Εκεί μπορεί να γίνει το «καταφύγιό» του για να παίζει π.χ. με τα κουβαδάκια του.

Εξερευνήστε την παραλία αναζητώντας κοχύλια, βότσαλα, περίεργες πέτρες, καβουράκια. Μιλήστε του για όλα αυτά και προμηθευτείτε ένα σχετικό βιβλίο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

Φτιάξτε κοσμήματα από κοχύλια. Αναζητήστε κοχύλια με μικρές τρυπούλες ώστε να μπορείτε να τα περάσετε σε χρωματιστή κλωστή.

Αν είστε σε αμμουδιά παίξτε κουτσό, αφού χαράξετε με ένα ξύλο τον σχετικό πίνακα στην άμμο.

Μαγνητοφωνήστε τον ήχο του κύματος και δημιουργήστε στη συνέχεια ένα αρχείο για να το ακούει τον χειμώνα πριν κοιμηθεί.

Φτιάξτε βαρκούλες ή μικρές σχεδίες με ξύλα που έχει ξεβράσει η θάλασσα δένοντάς τα με σπάγκο και στολίζοντάς τα με μεγάλα φύλλα από κάποιο δέντρο, ή με ένα κομμάτι πανί.

Κυνήγι θησαυρού. Κρύψτε σε κάποια σημεία διάφορα αντικείμενα (π.χ. ζωγραφισμένες πέτρες, μπαλάκια, μεγάλα κοχύλια) και ενθαρρύνετε το παιδί σας να τα ανακαλύψει σε ένα διαφορετικό παιχνίδι θησαυρού.

http://www.altsantiri.gr/paidi-kai-goneis/drastiriotites-stin-paralia-gia-pio-sinarpastika-bania/

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.