Κανόνες ασφαλείας που πρέπει να γνωρίζει το νήπιο

 

Μπορεί να έχει μάθει να γράφει το όνομά του ή να είναι ευγενικό, αλλά αυτές οι γνώσεις δεν είναι αρκετές αν δεν γνωρίζει πέντε βασικούς κανόνες ασφαλείας που ίσως φανούν εξαιρετικά χρήσιμες. Ας δούμε ποιες είναι αυτές.

Να γνωρίζει τα μικρά ονόματά σας με το επίθετο, αλλά και ένα, τουλάχιστον, απ’ τα κινητά σας τηλέφωνα. Έτσι αν συμβεί κάτι θα ξέρετε πως μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας.

Να ξέρει να πληκτρολογεί το 112, το νούμερο έκτακτης ανάγκης για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο μπορεί κανείς να καλέσει χωρίς χρέωση ή κάρτα και ανταποκρίνεται σε κάθε επείγουσα ανάγκη.

Να ελέγχει τον δρόμο και από τις δυο πλευρές όταν πρόκειται να περάσει απέναντι.

Ενώ είναι καλό να είναι καχύποπτο με τους αγνώστους, δεν πρέπει να αναπτύξει υπερβολικό φόβο με όλους τους ανθρώπους που δεν γνωρίζει, ώστε να μπορεί να ζητήσει βοήθεια από κάποιον αν χρειαστεί. Για παράδειγμα εξηγήστε του ότι μπορεί να απευθυνθεί για βοήθεια σε μια μαμά με άλλα παιδιά ή στον υπάλληλο ενός καταστήματος.

Να γνωρίσει το σώμα του και να μάθει ποια είναι τα όρια που πρέπει να τηρήσει για να προστατευτεί.

http://www.altsantiri.gr/paidi-kai-goneis/kanones-asfalias-pou-prepi-na-gnorizi-nipio/

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.