5 κανόνες για ασφαλή χρήση των social media από τους γονείς


Τα social media είναι κομμάτι όχι μόνο της δικής μας ζωής, αλλά και της ζωής των παιδιών μας, τα οποία εν αγνοία τους είναι οι πρωταγωνιστές των αναρτήσεών μας. Από τον πρώτο υπέρηχο και το βραχιολάκι του μαιευτηρίου, μέχρι τα πρώτα βήματα ή την πρώτη μέρα στο σχολείο, όλα είναι εκεί.

Επειδή όμως ο κόσμος του internet δεν είναι αγγελικά πλασμένος, ας δούμε πέντε βασικούς κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε, πριν πατήσετε το κουμπί του κινητού σας:

  • Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας και σκεφτείτε αν θέλετε όλες οι στιγμές του παιδιού σας να βρίσκονται σε κοινή- δημόσια θέα.
  • Πάρτε τη συγκατάθεση των άλλων γονέων πριν δημοσιεύσετε φωτογραφίες από το πάρτι του παιδιού σας ή τον ποδοσφαιρικό του αγώνα, στις οποίες φαίνονται και τα άλλα παιδιά.
  • Αποφεύγετε να ανεβάζετε γυμνές φωτογραφίες του παιδιού, οι οποίες δυστυχώς χωρίς να το καταλάβετε μπορεί να φτάσουν σε sites παιδικής πορνογραφίας.
  • Αποφεύγετε να δημοσιοποιείτε προσωπικά στοιχεία του παιδιού, όπως σε ποιο σχολείο πηγαίνει, τα ωράριά του ή με ποιες δραστηριότητες ασχολείται.
  • Σεβαστείτε το παιδί σας και σκεφτείτε ότι από τη μια προσπαθείτε να του διδάξετε να έχει τον έλεγχο του εαυτού του και του σώματός του και από την άλλη δημοσιοποιείτε εσείς, χωρίς να το ρωτήσετε, οτιδήποτε θέλετε. Από μια ηλικία και μετά (4-5 ετών) μπορείτε να συζητάτε με το παιδί σας και να συναποφασίζετε τι θα ποστάρετε. Και αν το παιδί εκφράσει την άρνησή του, θα πρέπει να το δεχτείτε.


Να θυμάστε ότι και στο θέμα των social media θα πρέπει να λειτουργείτε ως πρότυπο για το παιδί σας, το οποίο σε μεγάλο βαθμό θα διαμορφώσει τη δική του στάση απέναντι σε αυτά στο μέλλον, βλέποντας πώς τα χειρίζεστε εσείς τώρα.

http://www.mother.gr/displayarticle.asp?articleId=11425

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.