4 βασικές συμβουλές στους (πολύ) μικρούς μας ήρωες για την τεχνολογία

Συχνά-πυκνά, έρχεται η στιγμή που θα πρέπει να επιλέξουμε τα δώρα μας για τους αγαπημένους μας, στους οποίους, φυσικά, περιλαμβάνονται σε περίοπτη θέση, τα παιδιά μας.

Καθώς συσκευές όπως tablets, smartphones και τηλεοράσεις που συνδέονται στο Internet αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο επικοινωνεί και ψυχαγωγείται η οικογένεια, το ενδεχόμενο να στραφούμε σε τέτοιου είδους προϊόντα τεχνολογίας για την αναζήτηση των δώρων μας, γίνεται ολοένα και πιο πιθανό. Είναι επίσης πιθανό, τέτοιου είδους δώρα να προέλθουν από φίλους και συγγενείς προς τα παιδιά μας, οπότε και σε αυτήν την περίπτωση καλό είναι να έχουμε κατά νου κάποια στοιχεία που θα μας βοηθήσουν στη χρήση και στη συνολική "υιοθέτησή" τους, ιδιαίτερα από παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

 

Στη συνέχεια θα δούμε μερικές βασικές τέτοιες συμβουλές, έτσι όπως τις επέλεξε η κα. Rhian Evans Allvin, ανώτερη διευθύντρια της εθνικής ένωσης των ΗΠΑ για την εκπαίδευση μικρών παιδιών.

 

1. Τα πιο καλά παιχνίδια, ταιριάζουν με τη φάση ανάπτυξης των παιδιών (και των μωρών), κάτι που σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιούν μία οθόνη ως "babysitter", απλά δηλαδή για να τραβήξουν την προσοχή του παιδιού και να το αποπροσανατολίσουν.

Αυτό είναι σημαντικό διότι τα πρώτα χρόνια των παιδιών είναι κρίσιμα σε ό,τι αφορά την κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική αλλά και φυσική ανάπτυξη του παιδιού. Στις πολύ μικρές ηλικίες, τα παιδιά ανακαλύπτουν το πώς λειτουργεί το σώμα τους, το πώς επικοινωνούν με τρίτους και το πώς αλληλεπιδρούν με τον κόσμο γύρω τους, οπότε η ανάγνωση ενός e-book μαζί τους ή η θέαση οικογενειακών φωτογραφιών και videos, η ενασχόληση με απλά παιχνίδια κ.λπ., είναι μία πολύ καλή λύση. Πάντα όμως, μαζί με τους γονείς και όχι ως ένα προσωπικό gadget.

 

2. Επιλέγουμε τεχνολογικά παιχνίδια που ενισχύουν τις προσχολικές εμπειρίες που θα αποκτήσουν τα παιδιά μας στον πραγματικό κόσμο. Αυτό για παράδειγμα, περιλαμβάνει λύσεις που εστιάζουν στη δημιουργικότητα των παιδιών. Μικρά ζώα, ζωγραφιές, δημιουργία ιστοριών με φωτογραφίες κ.λπ., είναι μερικές πιθανές λύσεις.

 

3. Επιλέγουμε apps που ψυχαγωγούν και παράλληλα εκπαιδεύουν τα παιδιά μας. Σαν βασικές κατευθύνσεις στην προσπάθεια εύρεσης τέτοιων εφαρμογών, μπορούμε να έχουμε τις εξής:

- Η εφαρμογή διαθέτει περιεχόμενο που συνδέεται με τα ενδιαφέροντα του παιδιού μας στον πραγματικό κόσμο;

- Είναι εύκολη η πλοήγηση στις επιλογές της, αλλά και η διατήρηση του χρήστη εντός της εφαρμογής ώστε το παιδί να μην μπερδεύεται;

- Μπορεί να αποθηκεύσει τις δημιουργίες του;

 

Τέλος, μία καλή ιδέα είναι να προάγουμε τη φυσική άσκηση του παιδιού (η οποία είναι απολύτως απαραίτητη) με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Ένα ποιοτικό παιχνίδι που μπορεί να επιτύχει κάτι τέτοιο, γίνεται αυτόματα και ένας από τους υποψήφιους για τα δώρα μας...

www.safekids.gr

 

 

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.