«Δεν μπορεί να πει καλά το /σ/, έχει αργήσει να μιλήσει, λέει η μισή λέξη»,  είναι μερικές από τις συχνότερες ανησυχίες των γονιών καθώς το παιδί τους μεγαλώνει. 

Σήμερα, όλα τα παραπάνω αντιμετωπίζονται με την επίσκεψη σε έναν λογοθεραπευτή. Ας δούμε λοιπόν τι είναι  η λογοθεραπεία και πως βοηθά ένα παιδί!

Τι είναι η λογοθεραπεία;

Είναι η  επιστήμη που ασχολείται με διαταραχές στην άρθρωση, στην ομιλία, στην  επικοινωνία και την φωνή. Αφορά παιδιά αλλά και ενήλικες. Στόχος του λογοθεραπευτή είναι η αξιολόγηση, η διάγνωση και η αντιμετώπιση των παραπάνω διαταραχών.

Σε ποια ηλικία ξεκινά ένα παιδί λογοθεραπεία;

Σε όσο μικρότερη ηλικία ξεκινήσει το παιδί λογοθεραπεία, τόσο περισσότερο θα βοηθηθεί. Συνήθως, ένα παιδί ηλικίας 3 1/2 και πάνω είναι σε θέση να ξεκινήσει συνεδρίες. Ένα παιδί πρέπει οπωσδήποτε μέχρι τα 6 του χρόνια, πριν ξεκινήσει δηλαδή το δημοτικό, να έχει σωστή άρθρωση και  να έχει ξεπεράσει γλωσσικές δυσκολίες, ώστε να αποφύγει πιθανά προβλήματα στο μαθησιακό τομέα. 

 

Φαίη Μοναχού
Λογοθεραπεύτρια 
Μέλος του Σ.Ε.Λ.Λ.Ε.

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.