Μυρτιά, 4 Mαρτίου 2020

 

Δελτίο Τύπου

 

 

Στην καρδιά του Ζορμπά η κίνηση

Εργαστήρι Animated GIFs για παιδιά από 6 έως 12 ετών

 

Στο Μουσείο Καζαντζάκη καλωσορίζουμε την Άνοιξη και σας προσκαλούμε στο εργαστήρι Στην καρδιά του Ζορμπά η κίνηση.

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων του Μουσείου Καζαντζάκη επιδιώκει την ανάδειξη των αξιών που προβάλλονται μέσα από το έργο του συγγραφέα και παράλληλα την ενθάρρυνση της δημιουργικότητας των επισκεπτών του Μουσείου. Στην προσπάθεια μας αυτή, σχεδιάσαμε τρία εργαστήρια για παιδιά που συνδέουν τον γραπτό λόγο του Νίκου Καζαντζάκη και τις συλλογές του Μουσείου με τον ψηφιακό κόσμο, τις νέες τεχνολογίες και την κινητική έκφραση.

Στο εργαστήρι του πρώτου μήνα της Άνοιξης, τα παιδιά παρέα με τον πιο διάσημο ήρωα του Νίκου Καζαντζάκη, τον Ζορμπά, και μερικές φωτογραφικές μηχανές ανακαλύπτουν την τεχνική των Κινούμενων Εικόνων ή αλλιώς Animated GIFs. Προσεγγίζουν το βιβλίο «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» με έναν δημιουργικό και πρωτότυπο τρόπο. Σε αυτό το εργαστήρι χρώματα, λέξεις και κίνηση συναντιούνται. Με πηγή έμπνευσης τη φιλία των δύο κεντρικών ηρώων του βιβλίου, τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε βιωματικά παιχνίδια και θα μάθουν πώς μπορούν να δώσουν ζωή στις ζωγραφιές τους φτιάχνοντας GIFs (Graphics Interchange Format).

 

Ημερομηνία: Κυριακή 15 Μαρτίου

Ώρα: 11.30-13.30

 

Aπαραίτητη η δήλωση συμμετοχής

Πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο 2810 741689 από Δευτέρα έως Παρασκευή 09.00- 15.00 και στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Απευθύνεται σε: παιδιά από 6 έως 12 ετών

Κόστος Συμμετοχής: 10 ανά παιδί

Στην τιμή περιλαμβάνεται δωρεάν είσοδος στο Μουσείο για τον συνοδό του παιδιού

Σχεδιασμός-Υλοποίηση: Bίκη Χρηστάκη

 

 

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.