Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11:00 π.μ., το κέντρο Γαστρονομικών και Τουριστικών Σπουδών Culinary Studies Center, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου διοργανώνουν εκδήλωση GUINNESS WORLD RECORD στην Πλατεία Ελευθερίας, ανοιχτή για όλον τον κόσμο.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου, της Περιφέρειας Κρήτης καθώς επίσης και της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Τίτλος του ρεκόρ που επίσημα μας έχει ανατεθεί από τον Οργανισμό Guinness World Records να επιχειρήσουμε να καταρρίψουμε είναι:

Longest Line of Cake Pops   -   (Η μεγαλύτερη γραμμή Cake Pops)

Υπάρχει σχετικό προηγούμενο ρεκόρ που ορίζεται στα 2.500 τεμάχια, ποσότητα την οποία θα πρέπει να περάσουμε για να διασφαλίσουμε την είσοδο μας στο βιβλίο Guinness World Records.

Τα cake pops που θα παρασκευαστούν θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολικό ποσόν για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ της Αρχιεπισκοπής Κρήτης καθώς και για το έργο άλλων φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της πόλης μας.

Με όλες τις δυσκολίες που η χώρα μας περνάει τα τελευταία χρόνια, πιστεύουμε ότι με αυτή μας την ενέργεια μπορούμε να συμβάλλουμε έστω και λίγο στην προώθηση της Ελλάδας στο Εξωτερικό. Το διάστημα αυτό που η προσέλευση τουριστών στο νησί μας συνεχίζεται θα θέλαμε να προβάλλουμε το γεγονός αυτό άμεσα στο εξωτερικό μέσα από αυτούς και την συμβολή τους στο εγχείρημα μας.

Η ευκαιρία μας δίνετε μέσα από την άφιξη στο λιμάνι του Ηρακλείου  περίπου 4.700 επισκεπτών με κρουαζιερόπλοια και 1.620 άτομα πληρώματος την Κυριακή 18 Οκτωβρίου, οι οποίοι θα προωθηθούν στην πλατεία Ελευθερίας με σκοπό να συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Η πολύτιμη συμβολή όλων (φορέων, μέσων μαζικής ενημέρωσης, τοπικού τύπου, σχολείων, ιδρυμάτων, οργανισμών, αλλά και όλων των κατοίκων της Κρήτης) μας είναι απαραίτητη για την επίτευξη του στόχου αυτού.

Ευελπιστούμε στην παρουσία, στην συνεργασία και στην συμβολή όλων σας στην προσπάθεια μας αυτή.

 

Περιγραφή εκδήλωσης:

Στην πλατεία Ελευθερίας θα διαμορφωθεί χώρος με τον κατάλληλο εξοπλισμό για ένα μεγάλο σεμινάριο ζαχαροπλαστικής με ελεύθερη συμμετοχή στο κοινό.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να κάνει την εγγραφή του στον οικίσκο που θα βρίσκεται στην πλατεία και να λάβει το ειδικό αυτοκόλλητο με τον αριθμό συμμετοχής του το οποίο θα πρέπει να κολλήσει σε εμφανές σημείο επάνω του.

Οι συμμετέχοντες θα παρασκευάσουν ένα μίνι γλύκισμα, (cake pops, το οποίο επελέγη επειδή είναι εύκολο στην παρασκευή του ακόμα και από παιδιά), με βάση το κέικ και την σοκολάτα. Η διαδικασία παρασκευής, εκτός από το ψήσιμο των κέικ, θα γίνει εξ ολοκλήρου στον δημόσιο χώρο. Αυτό σημαίνει ότι το πλάσιμο σε σχήμα μπαλίτσας, το κόλλημα σε ξυλάκι, η επικάλυψη, η διακόσμηση και τέλος το στήσιμο θα το κάνουν οι συμμετέχοντες.

Καθηγητές του κέντρου, αλλά και εθελοντές θα κατευθύνουν τους συμμετέχοντες βήμα βήμα για την σωστή Παρασκευή των γλυκισμάτων σύμφωνα με τους όρους που μας έχουν δωθεί από τον οργανισμό Guinness World Records.

Ξεπερνώντας την ποσότητα των 2.500 cake pops δημιουργούμε ταυτόχρονα τρία ρεκόρ, μεγαλύτερο μήκος γραμμής, μεγαλύτερη ποσότητα cake pops αλλά και οι περισσότεροι άνθρωποι που ταυτόχρονα δούλεψαν για την δημιουργία τους.

Στο τέλος και αφού έχουμε περάσει τον αριθμό των τεμαχίων που μας έχουν οριστεί, θα γίνει επίσημη καταμέτρηση από τους  κριτές οι οποίοι είναι ένας εκπρόσωπος του Δήμου Ηρακλείου και ένας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου.

Στην συνέχεια θα πρέπει να σχηματιστεί μια συνεχόμενη γραμμή με τα γλυκίσματα, της οποίας το μήκος θα μετρηθεί για την κατάρριψη του ρεκόρ.

Η όλη προσπάθεια θα φωτογραφηθεί και θα βιντεοσκοπηθεί καθώς το υλικό έχει ζητηθεί από τον οργανισμό Guinness World Records ως αποδεικτικά στοιχεία.

Κάθε συμμετέχοντας στο τέλος θα παραλάβει βεβαίωση συμμετοχής ως αναμνηστικό.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνουν παράλληλες εκδηλώσεις από τους συμμετέχοντες – χορηγούς τόσο για παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Τα γλυκίσματα θα διατεθούν προς πώληση σε συμβολική τιμή για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου ιδρυμάτων της πόλης μας.

 

 Αφίσα / Φυλλάδιο:

 

 

     
 

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.