3ο ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
 ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 24 & 25 Σεπτεμβρίου 2016

 

Στην Ελλάδα, οι τραυματισμοί από τροχαία αποτελούν, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, την πρώτη αιτία θανάτου για παιδιά και εφήβους. Τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τη θλιβερή στατιστική: Σύμφωνα με στοιχεία παλιότερης έρευνας, χάθηκαν στη χώρα μας σε τροχαία ατυχήματα 36 παιδιά ηλικίας έως 14 ετών, 64 τραυματίστηκαν βαριά και 773 ελαφριά. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν καταφέρει να μειώσουν την παιδική θνησιμότητα από τροχαία σε ποσοστό που αγγίζει το 4% .

 

Από τα 1.200 παιδιά που χάθηκαν το 2007 στην Ευρώπη των 27, τα 600 θα μπορούσαν να είχαν σωθεί αν τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους, τηρούσαν τα όσα προβλέπονται κατά την επιβίβαση μας στο αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα!

 

Με αφορμή τα παραπάνω, ο Παιδικός – Οικογενειακός ραδιοφωνικός σταθμός Family 89.5 fm, παίρνει την πρωτοβουλία και συν δημιουργεί μαζί με εσάς και άλλους σημαντικούς τοπικούς φορείς, το Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου  2016 και ώρες 11:00 έως 20:00, το ΤΡΙΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής στην πλατεία Ελευθερίας.

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Το διαδραστικό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής ξεκίνησε σαν ιδέα το 2014, δημιουργήσαμε στην Πλατείας Ελευθερίας ένα διήμερο οδικής συμπεριφοράς ,τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τα οχήματα της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, συλλόγους ΑΜΕΑ, πραγματοποίησαν τη θεωρητική τους εκπαίδευση μέσω  δραστηριοτήτων των 13 συμμετεχόντων δίνοντας τους το εισιτήριο για την πραγματοποιήσει της διαδρομής με μπαταριοκίνητα οχήματα σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα δένοντας τους το δίπλωμα προσεκτικού οδηγού. Το 2014 περισσότεροι από 5000 πολίτες επισκέφθηκαν το πάρκο. Το  Σεπτέμβριο του 2015 επαναλάβαμε την εκδήλωση με μεγαλύτερη επιτυχία, έχοντας την εμπειρία της πρώτης χρονιάς διορθώσαμε τυχόν παραλείψεις, όλη η τοπική κοινωνία και οι  δημόσιοι φορείς ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα μας με τις συμμετοχές των πολιτών να ξεπέρασαν τις 8000.

 

Οι προετοιμασίες του Τρίτου Πάρκου έχουν ξεκινήσει, η φετινή χρονιά είναι αφιερωμένη στα ΑΜΕΑ και οι ημερομηνίες διεξαγωγής της είναι στις 24 και 25 Σεπτεμβρίου.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε για 2 ημέρες ένα μοντέλο οδικής συμπεριφοράς και να ενημερώσουμε - ενημερώσετε, τον Πολίτη του Ηρακλείου και τα παιδιά του, για το πώς πρέπει να συμπεριφερόμαστε κατά την χρησιμοποίηση του  μεταφορικού μας μέσου.

 

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας , θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα.

 

 

ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΤΗ ΚΑΘΕ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗ……ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ….ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΥΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ!!!

 

Μερικά από τα θέματα που έχουμε σκοπό να θίξουμε ώστε να ενημερωθεί ο κόσμος και ειδικά τα ΠΑΙΔΙΑ, είναι :

 

·        Να εξοικειωθούν με την ασφαλή οδική συμπεριφορά  (παιδικό κάθισμα, ζώνη, κράνος)

 

·        Να Γνωρίσουν καλύτερα τα σώματα ασφαλείας (Αστυνομία, Τροχαία, Πυροσβεστική).

 

·        Τι σημαίνει παράβαση και Ποια η σημασία του πορτοκαλί χαρτιού που μας δίνουν …….

 

·        Γνωριμία με τα σήματα Κυκλοφορίας

 

·        Προσομοίωση μέθης πως νοιώθει ο μπαμπάς όταν πίνει……..

 

·        Έλεγχος βασικών σημείων στο αυτοκίνητο μας πριν από κάθε διαδρομή….

 

·        Τι κάνουμε όταν οδηγάμε και ακούμε ήχο σειρήνας ……

 

·        Οδήγηση και διασκέδαση των παιδιών μας με mini cars

 

·        Κινητό τηλέφωνο στο αυτοκίνητο :  απαγορεύεται η όχι η χρήση του τηλεφώνου  στο αυτοκίνητο? Πότε και υπό ποιές προϋποθέσεις μπορούμε να το χρησιμοποιούμε ?

 

·        Κάπνισμα και οδήγηση…….

 

·        Τι σημαίνει είμαι πεζός……..

 

·        Ο φίλος μου ο τροχονόμος

 

·        Τι σημαίνουν τα διάφορα λαμπάκια στον Πίνακα λειτουργιών ΤΟΥ Αυτοκινήτου.

 

·        Έχω και εγώ μια ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ θέση στο αυτοκίνητο Το Παιδικό μου κάθισμα ποιος ο ρόλος του ποιος ο σκοπός του ποια η χρήση του.

 

·        Για την ασφάλεια μου πρέπει να δέσω τη ζώνη μου και να το θυμίσω και στον μπαμπά/μαμά

 

·        Κατάσταση αυτοκινήτου : γιατί πρέπει να ελέγχουμε το αυτοκίνητο μας ή την μοτοσυκλέτα μας

 

·        Όρια ταχύτητας : Γιατί δεν πρέπει να τρέχουμε στο δρόμο

 

·        Κάπνισμα σε αυτοκίνητο με παιδιά. : Γιατί απαγορεύεται τι κακό κάνει στα παιδιά μας.

 

·        Παρκάρισμα : Γιατί δεν πρέπει να παρκάρουμε όπου μας βολεύει. ( θέση για ανάπηρους, θέση για μαμάδες με παιδί. κτλ)

 

 

 

Στο ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Ελευθερίας , θα δημιουργηθεί ένας χώρος για τα παιδιά, που θα μπορούν με ειδικά ηλεκτρικά οχήματα και γνώμονα πάντα την ασφάλεια, να οδηγήσουν σε αληθινό δρόμο με αληθινά σήματα . 

 

Σκοπός μας είναι να έχουμε κοντά μας την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ, και άλλων , που με την παρουσία τους θα μπορεί ένα παιδί να καταλάβει και να δει από κοντά το νόημα ύπαρξης των οχημάτων αυτών.

 

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ.

 

Η καλή οδική συμπεριφορά είναι μια υπόθεση που μας αφορά όλους, η έναρξη της σχολικής περιόδου είναι και αφετηρία δεκάδων μετακινήσεων για τους Γονείς.

 

Δημιουργούμε  μια απλή διαδρομή σε μάθηση οδικής συμπεριφοράς για το ίδιο το παιδί.

 

Ας είμαστε όλοι μας προσεκτικοί κάνοντας την διαδρομή μας ποιο εκπαιδευτική……

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ:

 

 

 

 

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

 

 

 

 

 

 

Σε περίπτωση που μας χρειαστείτε

*

Είμαστε εδώ δίπλα σας, να αφουγκραστούμε τις απαιτήσεις και τα θέλω των παιδιών σας και να διασκεδάσουμε αλλά και να εργαστούμε, όλοι μαζί σαν μία μεγάλη οικογένεια.

 

Επικοινωνήστε

Μπορείτε να μας βρείτε κάθε μέρα από 10 το πρωί έως 18:00 το απόγευμα στο τηλέφωνο 2811 11 23 44

 

Διαφήμιση σε εμάς;

Ελάτε να προωθήσετε την εταιρεία σας, από το αγαπημένο μέσο των παιδιών σας και να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των ακροατών μας.

 

Facebook

Ενημερωθείτε καθημερινά από την επίσημη σελίδα στο Facebook του σταθμού και ρωτήστε μας ότι σας προβληματίζει.