Εκτύπωση αυτής της σελίδας


     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ηράκλειο, 9 Μαρτίου 2017

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

 

 

Ο ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ κ. ΜΑΡΙ ΚΥΡΙΑΚΟΥ  για ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

 

Κάθε χρόνο, στις 8 Μαρτίου, τιμάται η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ως μια παγκόσμια ημέρα  γιορτής και  προβληματισμού για τις  επιτυχίες και τα επιτεύγματα  των γυναικών, στον οικονομικό, πολιτικό και κοινωνικό τομέα, αλλά και για τα εμπόδια που περιορίζουν τις ευκαιρίες των γυναικών σε όλο τον κόσμο. Είναι λοιπόν η 8η Μαρτίου ημέρα στοχασμού για το πόσος δρόμος  ακόμη πρέπει να διανυθεί, για μεγαλύτερη ισότητα των φύλων μέσα από την εκπαίδευση, τις ευκαιρίες μάθησης, την  οικονομική ανεξαρτησία και την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών και των κοριτσιών. Αλλά και πόσοι αγώνες απομένουν μέχρι να κατακτηθεί η πολυπόθητη ισότητα των φύλων και τα ανθρώπινα δικαιώματα για όλους.

 

Ο Σοροπτιμιστικός Όμιλος Ηρακλείου, ως Όμιλος Γυναικών που στις αρχές του έχει την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τιμά κάθε χρόνο μια γυναικεία παρουσία που μπορεί να αποτελεί παράδειγμα για την κοινωνία.

Για τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας, επέλεξε να τιμήσει μια ξεχωριστή γυναικεία προσωπικότητα την κ. Μαρί Κυριακού  για το σπουδαίο ανθρωπιστικό της έργο για τα παιδιά και τον εθελοντισμό.

 

 Η Μαρί Κυριακού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Διέγραψε μια πολύ επιτυχημένη πορεία ως ηθοποιός στον κινηματογράφο, το θέατρο, την τηλεόραση και ασχολήθηκε με το ραδιόφωνο. Είναι παρουσιάστρια της καθημερινής κοινωνικής εκπομπής «ΜΕ ΑΓΑΠΗ» στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ, μία εκπομπή που αναδεικνύει εθελοντικές οργανώσεις, φιλανθρωπικά σωματεία και Οργανισμούς καθώς και κοινωνικά προβλήματα ευπαθών ομάδων.

Είναι επίσης  συγγραφέας της πολύ πετυχημένης σειράς παιδικών βιβλίων Μάικ ο Φασολάκης. Τα βιβλία της έχουν κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες του εξωτερικού όπως η Κίνα και η Σερβία και στα Αγγλικά σε διεθνή sites. Έχει  γράψει τρία θεατρικά έργα που έχουν βασιστεί στα βιβλία της.

Είναι στιχουργός και τα τραγούδια της έχουν ερμηνεύσει γνωστοί καλλιτέχνες.

Διετέλεσε Πρέσβειρα της UNICEF Ελλάδος για το ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης παιδιών.

 Η Μαρί Κυριακού για την πολύπλευρη κοινωνική προσφορά της στον Εθελοντισμό, τα παιδιά αλλά και για την φιλανθρωπική της δράση έχει λάβει δεκάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

Το 2015 η UNICEF την τίμησε για την συνεισφορά της στα δικαιώματα των παιδιών, ενώ την ίδια χρονιά τιμήθηκε από την UNESCO για την κοινωνική της προσφορά.

Το 2008 βραβεύτηκε  με το Χρυσό Βραβείο Εθελοντισμού από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Το 2011 έλαβε το Χρυσό Παράσημο Ανθρωπιστικής Αξίας από τον Διεθνή Οργανισμό Albert Schweitzer. Τιμήθηκε ακόμη με το Βραβείο Επικοινωνίας των Εθελοντικών Αξιών από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Νέων ως πρότυπο για τους νέους. Συμμετείχε ενεργά και διακρίθηκε για την στήριξη και ανάδειξη δεκάδων φιλανθρωπικών Σωματείων και μη κυβερνητικών Οργανώσεων.

 

 

Η κ. Μαρί Κυριακού θα τιμηθεί από τον Σοροπτιμιστικό Όμιλο Ηρακλείου για την  φιλανθρωπική δράση της, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώνεται την Κυριακή 12 Μαρτίου, στη 1 το μεσημέρι, στο Κτήμα Καλαθάκη, στις Μαλάδες Ηρακλείου.  Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ολοκλήρωση της ανέγερσης του Παιδικού Χωριού SOS Κρήτης στο Ηράκλειο.

 

 

 

                    Η   Πρόεδρος                                             Η   Γραμματέας

 

 

                 Μαρία  Μπρεδάκη                                         Ζωή   Αθενάκη